• 1 z 4
 

Ochutnávková sada 9x chilli mash

Neohodnoceno
 
Dostupnost Skladem
699 Kč
   
Kategorie Chilli balíčky
 
OCHUTNÁVKOVÁ SADA 9x CHILLI MASH obsahuje: Výběr těch nejprodávanějších chilli mashů z naší nabídky. Mashe jsou naplněny do malých 40 ml lahviček a zabaleny v krásné dárkové krabičce včetně brožury, která obsahuje popis jednotlivých odrůd a informaci o pálivosti. Složení Carolina Reaper mash 40 ml Seznamte se s nejpálivější papričkou na světě. Do Guinessovy knihy rekordů byla zapsána v roce 2013 a dosahuje pálivosti až 2 200 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU). Carolina reaper je hybridní chilli paprička druhu Capsicum chinense, kterou v roce 2012 vypěstoval Ed Currie ve městě Rock Hill v jižní Karolíně pod původním označením HP22B. Tento hybrid vznikl křížením papriček Bhut Jolokia a červeného Habanera. Trinidad Scorpion Moruga mash 40 ml Chilli paprička pocházející z oblasti Moruga na ostrově Trinidad, druhu Capsicum chinense. Chile Pepper Institut jí prohlásil nejpálivější papričkou na světě 13. Února 2012 na Novomexické státní univerzitě v Las Cruces. Nicméně Guinnessova kniha rekordů papričku Trinidad Moruga Scorpion za nejpálivější papričku na světě nepotvrdila. Naga Bhut Jolokia prášek mash 40 ml Naga Jolokia je chilli paprička dosahující pálivosti až 1 041 427 SHU. Do roku 2007 byla označena za nejpálivější papričku v Guinnessově knize rekordů s pálivostí 1 001 304 SHU. Jedná se o mezidruhového křížence z Bangladéše a severovýchodní indie. Zkřížením papriček druhu Chinense a Frutescens. Lze jí také nalézt na Srí Lance, kde je známá jako Nai Mirris (Cobra chilli). Red Habanero mash 40 ml Habanero paprička je odrůda Capsicum chinense. Její název je odvozen ze španělského pojmenování Havany a jednou z více pálivějších papriček. Nezralé Habanera jsou zelené, ale v průběhu zrání svou bravu mění. Můžeme vidět Habanera oranžová a červenám ale i bílá, hnědá a růžová. Habanero dosahuje pálivosti 200 000–300 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU). Scotch Bonnet mash 40 ml Tahle kráska pochází z Jamajky a byla první karibskou chilli papričkou, po jejímž exportu vznikla vysoká poptávka. Známá a populární byla nejen díky své chuti a pálivosti, ale především kvůli netradičnímu jménu. Scotch Bonnet je druhově příbuzná Habanero papričkám, se kterými je často díky podobnému vzhledu nesprávně zaměňována. Scotch Bonnet je ovšem sladší. Green Jalapeño mash 40 ml Papričky Jalapeños jsou původem z Mexika. Své jméno mají podle hlavního města města mexického státu Veracruz Jalapa (španělsky), ale původ slova je z aztéckého Xalapa. Jedná se pravděpodobně o nejpopulárnější papričku na americkém kontinentu. Aji Amarillo mash 40 ml Aji Amarillo je jedna z nejstarších odrůd v peruánských Andách a byla zde pěstována již od roku 2500 před naším letopočtem. Rostliny patří do rodu Capsicum baccatum, jsou trvalé a při vhodných podmínkách mohou vyrůst až do výšky 2 metrů. Sušené plody Aji Amarillo jsou známé jako Aji Mirasol. Dosahují délky cca 10 cm a šířky 4 cm. Mají mírnou pálivost a aromatickou ovocnou chuť. Red Tabasco mash 40 ml Paprička Tabasco je odrůda Capsicum frutescens. Nejznámější je svým využitím v omáčkách Tabasco. Rostlina má typický keříkovitý růst. Kuželovité plody jsou okolo 4 cm dlouhé, zpočátku bledě žluto-zelené barvy, která se mění na žlutou až oranžovou, přičemž plně zralá je zářivě červená. Tabasco má od 30 000 do 50 000 SHU. Byla pojmenována podle jednoho z mexických států Tabasco. Orange Habanero mash 40 ml Habanero paprička je odrůda Capsicum chinense. Její název je odvozen ze španělského pojmenování Havany a jednou z více pálivějších papriček. Nezralé Habanera jsou zelené, ale v průběhu zrání svou bravu mění. Můžeme vidět Habanera oranžová a červenám ale i bílá, hnědá a růžová. Habanero dosahuje pálivosti 200 000–300 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU).
hmotnost 1 kg
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.