• 1 z 3
 

Ancho granule 30 g

Neohodnoceno
 
Dostupnost Skladem
55 Kč
   
Kategorie Drcené chilli
 
Ancho Mexická královna mezi papričkami Vsaďte na mexickou klasiku. Sušené Ancho jsou v této zemi nejoblíbenějšími a nejpoužívanějšími papričkami vůbec (hned za nimi jsou Guajillo). Typická je jejich tmavě fialová až černá barva.  Ancho jsou sušenou verzí tmavě zelených lesklých papriček Poblano, které dorůstají do velikosti až 10 cm. Pochází z mexického státu Puebla, které bylo v historii významným španělským koloniálním místem a sehrálo důležitou roli v utváření tradiční mexické kuchyně. Pro zajímavost, z města Pueblo pochází také ikonické mexické jídlo "chiles en nogada" inspirované mexickou vlajkou, které vzniklo na počest ukončení Mexické války o nezávislost v roce 1821. Jedná se o plněnou zelenou Poblano papričku, přelitou bílou smetanou a posypanou šťavnatými červenými semínky granátového jablka.  Papričky Ancho jsou jedny z nejméně pálivých vůbec, proto se při jejich používání nemusíte vůbec zdráhat. Patří mezi papriky roční (Capsicum annum) a jejich pálivost se pohybuje jen okolo 1 000– 2 500 SHU. Zajímavá je jejich ovocně–sladká chuť. Vzhledově i chuťově totiž připomínají švestky, s podtónem rozinek. Pozvěte chuť Mexika do své kuchyně Na Ancho papričky je spolehnutí vždycky. Z každého jídla dokážou vykouzlit pikantní, ale nijak spalující záležitost, kterou ocení i chilli nováčci. Dodají jakékoliv studené i teplé omáčce, salse, enchiladas nebo polévce jemný hřejivý nádech a zemitou chuť, a skvěle tak podtrhnou chuť ostatních surovin. Své místo si určitě najdou ve vašich masových pokrmech nebo tamales. Stejně jako doma v Mexiku. Díky své švestkovo–rozinkové nasládlé chuti a mírné pálivosti jsou ideální do sladkých dezertů nebo v kombinaci s čokoládou. Jak vařit s Ancho papričkami? Přinášíme vám navíc několik užitečných tipů, jak Ancho papričky připravovat a získat z nich to nejlepší.  Pro dosažení lepší chuti, je před použitím samotným vhodné papričky krátce orestovat na zahřáté pánvi, po dobu asi 10–20 sekund. Ancho papričky můžete i rehydratovat. Stačí je zalít horkou vodou nebo vývarem a počkat 10–20 minut. Nenechte je však namáčet déle, mohly by vám hořknout. Doporučujeme ponechat si zbylou tekutinu z výluhu, protože právě u jemnějších papriček, jako je i Ancho, absorbuje skvělou chuť. Tekutinu potom můžete využít na podlití jídla, do polévek nebo omáček.  Pyré z rozmačkaných nebo rozmixovaných rehydratovaných Ancho papriček má červenohnědou barvu, plnou sladkou chuť s jemnou pálivostí a lehkým podtónem hořkosti. Z tohoto důvodu je také lepší odstranit před rehydratací z papričky alespoň část semen, aby hořkost v jídle nebyla příliš výrazná. Díky své ovocné chuti s nádechem švestek, se pyré skvěle hodí jako základ do zeleninovo–ovocné salsy nebo omáčky. Ancho papričky přidávejte do jídla v jakékoliv podobě – nakrájené na plátky nebo kostičky či ve formě pyré. Snadno je také rozemelete v mlýnku na koření. Pravé autentické mexické chuti však dosáhnete, když do jídla přidáte papričku celou.
hmotnost 0.036 kg
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.