Chilli v prášku

Pokud s chilli papričkami teprve začínáte, nebo je používáte spíš k příležitostnému dochucování pokrmů, je pro Vás tato forma ideální. Při výrobě chilli prášku se papričky nejprve umyjí a usuší. Na velmi jemný prášek se papričky pomelou až po odstranění stonku a semínek, které by v prášku mohli zanechat lehce nahořklou chuť. Při správném skladování ve vzduchotěsné nádobě, mimo teplo a světlo je možné prášek skladovat po velmi dlouhou dobu bez ztráty kvality.

V kuchyni má chilli prášek v podstatě neomezené možnosti využití. Hodí se ke zvýraznění chuti v jakémkoliv pokrmu.

TIP: Zkuste použít chilli prášek i u sladkých pokrmů. Přidejte špetku do čokolády na vaření, např. při přípravě cukroví, polev, nebo ovoce a ořechů obalených v čokoládě. Získáte velmi originální chuť, kterou si zamilujete. jen dejte pozor na dávkování.

 

 
19
129119129

Stránka 1 z 1 - 15 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 15 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.